Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Mallorca 2012

04 JUN 2012 13:44
Här kommer en kortare rapport från lägret på Mallorca som 12 av våra ungdomar var på för en vecka sedan.
  • Skapad: 04 JUN 2012 13:44

Träningsläger Mallorca för ÖCK:s ungdommar 18-25 maj

 

Åkare: Jesper, Robin, Andreas, Anders, Emil, Ice, Jon, Tore, Måns, Jonas, Pelle, Erik (Härnösands CK).

Ledare: Fredrik Kingstad, Lars Ocklind, Mikael Egmalm.

 

Bakgrund

Under flera år har cykelsporten varit på frammarsch i Jämtland och speciellt i Östersund med en kontinuerlig ungdomsträning. Cyklisterna har fort blivit ett stort gäng och nu kände vi att vi var mogna att skruva upp verksamheten ett par snäpp och köra ett läger utomlands. Mallorca är ett enkelt val, både logististkt och ekonmiskt samt att flera av ledarna tillbringat många veckor på ön och kan verkligen ge ungdommarna vad de behöver!

 

Sammanfattning

Det är inte att ljuga om vi säger att vi var en hel del nervösa när dagen D! Började närma sig, är det rätt det här? Har de tränat ordenligt? Kommer de hålla sig i skinnet eller behöver vi vara ”sura” föräldrar en  hel resa. Efter ankomst till ön på fredagskvällen så gick vi och hämtade cyklarna vi hyrt, efter en snabb middag samlades vi och rullade ut i värmen för att ställa in sadlar, styren och allt vad nu man kan skruva på. Vi avslutade turen med att berättade upplägget om vilka pass vi kommer att köra och att  det är 5 tider att passa. Frukost, 07.30, pass 1, 09.30, pass 2 16.00, på rummet 22.00.

 

Vilket gäng! Alla passade tider och de tider vi pratat om respekterades! Snyggt grabbar, där har ni investerat i framtidenJ!

 

Nedan följer en Träningsdagbok , summerar blir det 24-26.5 timmar och dryga 70mil i sadeln för grabbarna med längsta passet, 4.30-6.45 timmar!  

 

Fredag 18 maj

Lätt rull i ca 1 timme, fokus på att skruva på cyklarna och få alla redo inför lägret

 

Lördag 19 maj

Fm: 6 mil fartlek, vilket betyder att vissa sträckor är farten fri och det gäller att köra ifrån alla! Bra inställning på gänget (2.5 tim)

Em: Backintervaller, 6x 5min i en lutning på ca 6%, efter den sista fortsatte vi till toppen av backen för en blick över landskapet,  många trötta ben och hungriga magar.(2.5 tim)

 

Söndag 20 maj

Fm: Lagtempo, här delades de in i 4 jämna grupper och under 5 x 8 min skulle de hjälpas åt att åka så fort som möjligt med hjälp av växelvis körning, bara ett fårtal sekunder i spets och sedan vika av för att lämna över till lagkompisen. Otroligt jobbigt och mycket slit men här har vi träning som ger resultat! Lagmoral! (2 tim)

Em. Lätt rull med fokus på återhämtning, blev en fika i Campanet och vi kunde tydligt se att INGEN talar spanskaJ. (2.5 tim)

 

Måndag 21 Maj

Utflykt till Cap Formentor, en mytomspunnen fyr med snirkliga vägar, väl ute blev det självklart något gott i magen! Inge vidare väder. På den här turen hände det som vi var ganska säker på skulle hända, en av oss ramlade och for i asfalten, lite blodvite och hem till hotellet för att vila för att vara med nästa dag igen…Tur att det gick så bra! (3.5)

 

Tisdag 22 maj

Hade det varit tävling så snackar vi kungaeteappen, massa klättrande, och ett bergstempo efter lunch, upp för Sa:Calobra, imponerande åkning av många men extra till Tore som klippte till med en tid på 32.23, imponerande! Efter det så delades grupperna och några fortsatte via Soller och skarpade ihop 6.45 i sadeln!

 

Onsdag 23 maj

Gårdagen märktes i många ben, lite fartlek och apelsiner på torget i petra, hård körning efter fikat och det hade snackats taktik mellan vissa så det blev en del svettiga kilometer! På eftermiddagen var det dags för GP Mallorca, i gokart alltså, längsta strået drog ICE och kunde spruta champagne på prispallen!

 

Torsdag 24 maj

Fm: 8 km tempo i lätt medvind, de var indelade i 3 lag och tiderna jämfördes mot varandra och här plockades platsiffror..

Em:Annorlunda uppdrag, lagen fick en varsin karta innan lunch och skulle sedan kör en tvåtimmars runda, utan att säga allt för mycket så gick det mindre bra för vissa..

 

Fredag 25 maj

03.00-Klockan ringer, dags att kliva upp, ta sitt bagage och ge sig av mot flygplatsen.

10.00-Hallå Jämtland!

 

//Ungdomsledarna

 

Bilder från träningslägret hittar ni här!

Skribent: Mikael Egmalm

Postadress:
Östersunds CK - Cykel
Jonas Eriksson, Björkbackavägen 2A
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info