Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Resultat Linje-DM

26 SEP 2011 23:00
Under Lördagen avgordes Destriktsmästerskap i Linjelopp över en fin varvbana runt Hoverberget med målgång uppe på bergets topp. Tävlingen lockade 20 deltagare som tycktes ha stor respekt för den avslutande backen.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2011 23:28

Ungdomarna som körde 3 varv runt berget och totalt 33 km gick in i den avslutande målbacken i samlad trupp. Väl i backen visade Pelle Eriksson styrka och gick ifrån övriga för att korsa mållinjen som destriktsmästare 2011. Prispallen fullbordades av Jesper Gaare 2:a och Anders Holmberg 3:a.

 

Övriga körde ytterligare 3 varv och totalt 63 km som också avslutades med backen upp till Hoverbergets topp. Några attacker längs vägen gjorde en del ben möra men det var ändå en relativt samlad klunga som gick in i målbacken med 3 km kvar. Roger Claesson låg länge i tät och anförde en mindre grupp som såg ut att gå ifrån uppför berget. Lars Nilsson släppte lite lucka för att komma som ett spjut i slutet av backen. David Sundström kontrade på atacken och kunde till slut sträcka händerna i skyn strax före Nilsson som blev 2:a i seniorklassen. Bakom spurtade Martin Björnwall in på förstaplatsen i H40 och förpassade Claesson till andraplatsen.

 

Övriga distriktsmästare 2011:

Mattias Larsson, H30

Christer Ling, H50

Alf Hägglund, H60

Örjan Sandler, H70

 

Fullständiga resultat distriktsmästerskapen linjelopp i Jämtland/Härjedalen 2011.

 

Tyvärr lyste alla damcyklister med sin frånvaro, något vi hoppas ändra på till 2012 års upplaga.

 

Till sist tackar vi arrangörerna med Gustaf Berglund i spetsen för ett trevligt arrangemang!

Skribent: David Sundström

Postadress:
Östersunds CK - Cykel
Jonas Eriksson, Björkbackavägen 2A
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info