Hoppa till sidans innehåll

Cykling på Gustavsbergsbacken!

26 MAJ 2021 09:41
Äntligen! Den 1 juni öppnar liften i Gustavsbergsbacken på Frösön och vi får snabbare och lättare tillgång till Östbergets grymma cykelleder!
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2021 09:41

Passa på att upptäcka det som omnämns internationellt som en guldgruva med några av Sveriges bästa MTB enduro-banor. På Östberget finns 6 officiella banor med varierande svårighetsgrad, från lättare blå till avancerad svart. Liften är öppen på kl. 17-21 tisdagar och torsdagar fram till midsommar. Sedan kör den igång igen till sensommaren med start 10 augusti, kl. 17-20. Liftkortspriset är 80 kr för ungdomar (upp till 17 år) och 100 kr för vuxna.
Kolla in det filmade reportaget i artikeln "The best bike parks in Sweden" för att peppa inför tisdag. Läs också det superfina reportaget "Finding flow on Frösön" för ännu mer inspiration, det hittar du här.
Östersund cykelklubb jobbar aktivt tillsammans med Östersunds kommun för att kunna utöka öppettiderna och för att fortsätta utveckla bergscyklingen på Frösön.
Mer information om liftens öppettider, stigkarta och cyklingen på berget hittar du på http://ostersund.se/.../cyk.../cykla-downhill-pa-froson.html.
Skribent: Matt Richardson

Postadress:
Östersunds CK - Cykel
Jonas Eriksson, Björkbackavägen 2A
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info