Hoppa till sidans innehåll

Nu drar landsvägsträningarna igång

06 APR 2011 11:12
Nu börjar vi med de gemensamma landsvägsträningarna. Vi kör tisdagar, torsdagar kl 18.15 samt söndagar kl 9.00. Alla träningar utgår från badhusparken.
  • Skapad: 06 APR 2011 11:12

tisdags- och torsdagspassen kommer att delas in i två grupper:

  • En snabb grupp för de som har ambitionen att köra tävlingar i sommar där tyngdpunkten ligger på prestationshöjande träning. I den snabba gruppen är det viktigt att det finns en tanke bakom varje pass för att var och en ska få ut så mycket som möjligt av träningen. Träningen anpassas till deltagarna men under exempelvis intervaller är det viktigare att få ut maximalt av övningen än att hålla ihop gruppen.

 

  • En lugn grupp för de som har ambitionen att cykla och ha roligt och kanske satsar på att åka något motionslopp i sommar. I denna grupp kan man cykla om man vill prova på cykel som träningsredskap och här ligger tyngdpunkten vid att hålla ihop gruppen och njuta av gemenskapen och de fina jämtländska vägarna.

 

På söndagarnas långpass samlas vi oftast i en gemensam grupp och under dessa träningar är det strängt förbjudet att hänga av andra cyklister. Alla ska känna sig välkomna och ingen ska behöva cykla hem ensam efter att farten varit för hög. Därför är det viktigt att alla tar ansvar och att de som känner sig starka kanske drar i täten på klungan extra länge (inte extra hårt). Märker man att farten håller på att skruvas upp är det bra att markera detta med en fin gest för att sedan fortsätta i den lite lägre hastigheten (ca 27-30 km/h i snitt). Vi är ute ca 3,5-5 h under dessa pass så se till att ta med rikligt med vatten och en fikapeng utifall vi stannar till för en kaffekopp längs vägen. Ofta finns möjlighet att droppa av längs vägen om man vill köra en kortare sträcka.

 

På begäran har ett träningsschema upprättats där förslag på träningsaktiviteter och rutter för tisdags-, torsdags-, och söndagspassen står med. Alla träningar utgår ifrån badhusparken om inte annat anges. Håll dig uppdaterad med den senaste upplagan av träningsplaneringen då den kan komma att ändras under våren.

 

Träningsplanering Våren 2011 i .xlsx-format

Träningsplanering Våren 2011 i .xls-format

 

Håll utkik i forumet och lägg gärna ut de träningar ni själva vill köra.

Skribent: David Sundström

Postadress:
Östersunds CK - Cykel
Jonas Eriksson, Björkbackavägen 2A
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info