Hoppa till sidans innehåll

Sex pallplatser av Östersunds cykelklubb

05 JUN 2012 10:55
Under helgen var det cykeltävlingar i dagarna tre, i Stockholmsområdet. Närmare bestämt Arlanda Test Track Race på fredagen, Luma GP på lördagen och Falkenloppet under söndagen. Östersund CK var representerade i klasserna H30, H55, H60 och Seniorklassen. För veteranerna var det deltävlingar i den svenska cupen, där inte bara äran står på spel utan också en chans att representera Sverige vid nordiska mästerskapen i Ljusdal, i Juli.
  • Skapad: 05 JUN 2012 10:55

Det inledande varvloppet på Arlanda Test Track kördes på en mycket svängig testanläggning för bilar där endast upploppet var rakt nog för att avancera i klungan. Det kalla och blöta vädret gjorde tävlingarna extra utmanande för cyklisterna. För de flesta klasser slutade loppet med en klungspurt. I H55 och H60 försvarade Kenneth Allberg och Bengt Skyttberg ÖCK:s färger. Kenneth spurtade in på en 3:e plats i sin klass och Bengt knep andraplatsen i H60. I H30 slutade loppet också med en klungspurt och där var Klas Kullman bäste ÖCK-cyklist med en 5:e plats.

ATT 2012 b

Lördagens Luma GP kördes på en rejält knixig bana i stadsdelen Hammarby sjöstad. Den som såg Stockholm maraton på TV kan med lätthet komma ihåg det väder som rådde i Stockholm under lördagen. Hård vind, ihållande regn och 6 °C i luften. Vädret gjorde starkt avtryck på startfälten som knappast gjorde upp i någon klungspurt. På Luma GP vinner den som kan kombinera snabbhet med kurvteknik. Bäste östersundare var Kenneth Allberg som rullade över mållinjen som andra man i H55 och Hans Lundkvist kom 9:a i H30.

Foto: Allberg

Söndagens tävling Falkenloppet kördes på en 10 km lång bana på böljande vägar utanför Nynäshamn. Först ut för dagen var H30 där ÖCK-cyklisterna Sigve Colbjörnsen och Klas Kullman samarbetade bra. Innan målgång stod det klart att det skulle bli en klungspurt som avgjorde tävlingen. Sigve klöv vinden åt Klas som kunde spurta in på en fin andraplats. Sigve slutade 7:a efter den fina insatsen. Bland herrarna i H55 och H60 visade det sig också att tävlingen skulle avslutas med en klungspurt. Där blev det ånyo en pallplacering av Bengt Skyttberg. Men denhär gången nådde han ända upp i topp. Sista klassen ut var herrar seniorer och tävlingen kom att kännetecknas av riklig attackcykelåkning då tävlingen samkördes med juniorklassen. Både Hans Lundkvist och David Sundström gjorde några envisa försök att skapa något ute på banan men även här komtävlingen att avslutas med en klungspurt. Väl i mål konstaterades att David kommit in på som 3:a och Hans som 4:a. En riktigt framgångsrik helg för jämtlandscyklisterna kunde summeras med två tredjeplatser, tre andraplatser och en förstaplats.

Skribent: David Sundström

Postadress:
Östersunds CK - Cykel
Jonas Eriksson, Björkbackavägen 2A
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info