Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Therese på pallen

Therese Landfors är nordisk mästarinna!

07 AUG 2012 17:30
Under helgens tävlingar i Järvsö blev Östersund CK:s Therese Landfors nordisk mästarinna i D30-cyklisternas linjelopp. Därmed besegrade hon hela den nordiska landslagseliten i hennes åldersklass.
  • Skapad: 07 AUG 2012 17:30

Under söndagen avgjordes linjeloppen i de nordiska mästerskapen för veteraner utanför Järvsö i Hälsingland. På startlinjen stod Therese Lanfors tillsammans med sina mottävlande i klassen Damer 30.

 

- Banan innehåller en 3 km lång backe som vi skulle köra 4 gånger uppför, berättar Therese. Min akilleshäl är uppförsbackarna så på varje varv var jag orolig att behöva släppa i backen. När jag hade klamrat mig kvar i klungan över krönet på sista varvet visste jag att jag hade en bra chans i en klungspurt.

 

Upploppet på mästerskapsbanan i Järvsö är ganska långt och det är svårt att tajma spurten väl.

 

- Jag hade en bra placering inför spurten och hade koll på den svenska mästarinnan.

 

Till sist kunde Therese gå ut i vinden och spurta förbi bästa tänkbara motstånd och ta hem guldmedaljen som nordisk mästarinna. På prispallen flankerades hon av Anna Classon (2:a) och Riikka Pynnönen (3:a).

 

Det var inte bara Therese som presterade bra under söndagens linjelopp. Östersund CK:s Mikael Egmalm och Klas Kullman spurtade in på en 4:e respektive 5:e plats i linjeloppet för Herrar 30.

 

I klassen Herrar 60 var Östersund CK:s Bengt Skyttberg långt fram i klungspurten och slutade även han 4:a i loppet. Bengt som tack vare fina prestationer tidigare under säsongen fick ikläda sig den svenska landslagsdräkten. Även Östersundscyklisten Kenneth Allberg fick köra för det svenska landslaget och slutade på en tionde plats i H55.

Skribent: David Sundström

Postadress:
Östersunds CK - Cykel
Jonas Eriksson, Björkbackavägen 2A
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info