Hoppa till sidans innehåll

U6, Dag 6, Tempo och resumé

17 JUL 2012 09:11
U6, sista dagen och resumé!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:14

Då var det sista dagen på U6 Cycle Tour och därmed ett tempo lopp på 1,4 mil för klassen pojkar 15-16 och juniorer på startlinjen. Det var nu det sista krafterna från ben och kropp skulle kramas ut! För pojkar 15-16 kom endast Jonas Andersson till start, Pelle Eriksson som blev sjuk under veckan avstod tempo etappen. Förhållanden på och runt banan var molnigt med en temperatur på ca 17-18 plusgrader. Jonas trampade på allt vad benen tyade och kom in på en 47 placering och Jonas kapade här 1 min på samma etapp jämfört med förgående år. I sammandraget hamnade Jonas på 61 plats. Då Pelle avstod starter så ingår han inte i sammandraget.  

Jon Gunnarsson kom till start i junior klassen. Jon hade även tider att gå på sen förgående år och kapade sin tid med ca 1 min. I sammandraget hamnade Jon på en 78 plats.

etapp 6

 

Resumé

För de cyklister som är unga och har börjat utveckla tävlingsinstinkten är U6 veckan en fantastisk tävling! Här kan man jämför sig med de bästa från Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Sverige. För de som tävlar får vissa härmed ett kvitto att man har skött sin vinterträning för andra blir det ett brutalt uppvaknande att träningen har varit för snålt tilltagen.

U6 cycle tour är i allt ett välordnat och proffsigt arrangemang som jag hoppas lever vidare i en lång framtid. Det man önskar är att det hade funnits lika stora krafter att arrangera liknande arrangemang på andra platser runt om i Sverige. Kan det finnas kraft att åstadkomma något liknande norr om Dalälven!?

 

maxi_loggaostersundsdjursjukhus_infologopeab-logo

Skribent: Karl-Johan Andersson genom Karin Ahlin

Postadress:
Östersunds CK - Cykel
Jonas Eriksson, Björkbackavägen 2A
83142 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info