Gå till innehåll
Östersunds cykelklubb
Östersunds cykelklubb

Publicerad: 2022-12-21

Senast uppdaterad: 2023-04-20

Författare: Matt X. Richardson

Aktiviteter

Vi har aktiviteter som passar de allra flesta inbitna eller blivande cyklister. Men finns inte det, eller om du skulle vilja se något annat, då kan du som medlem starta upp det med vårt stöd.

MTB SkolaN

Vi anordnar länets största och häftigaste träningar på mountainbike för barn 4-12 år, utan krav på erfarenhet. Grupperna är anpassade efter ålder och förmåga. Och det är gratis för medlemmar! Vi har en vår (maj-juni) och höst (sept-okt) termin, och du hittar alla tillfällen och info i kalendern.

Landsväg

För de som föredrar smala däck (även ibland). Vi har veckovisa ledarledda- och medlemsledda träningar så snart väglaget tillåter. Rundorna tar cirka 1-2 timmar och är fartanpassade efter nivå. Håll koll på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kalendern där vi publicerar aktivitetstillfällen.

UNGDOMS MTB

När man har vuxit ur vår MTB skolan kan man fortsätta med Enduro, DH eller XC. Vi ordnar veckovis träningar på Frösön under cykelsäsongen för de över 12 år som är sugen på att slipa sina färdigheter. Vi brukar bjuda på liftkort. Schemat spikas under våren.

MTB XC

Lite flås i skogen? Då har vi en grupp för den mer konditionsinriktad. Nytt för i år är grupper som utgår från samma plats och tid som MTB skolan, i fall att du är förälder till ett cyklande barn. Tjejgrupper kan ordnas (och har ordnats) vid efterfrågan. Schemat lanseras strax innan snösmältningen är klar.

GRUS/CROSSGänget

Kalla det gravel eller vad du vill. De som tycker om bockhornsstyre men vill ha det lite ojämnare har stora planer för kommande säsong: veckovis rundor, informella lopp, och även långdistansäventyrer. Denna grupp håller igång lite längre in i hösten än landsvägsfolket; håll koll på kalendern under våren.