Föreningen

Östersund cykelklubb grundades första gången redan 1966 men har sedan dess legat nere under flera år. Våren 2009 gick stora delar av cykelsektionerna i IF Castor och Vertex ihop och bildade klubben i dess nuvarande form.

Östersund CK är en ideell förening och har till syfte är att främja cykelsporten i Östersund med omnejd. I dagsläget bedrivs verksamhet inom grenarna landsvägscykling, mountainbike, downhill, triathlon och cykelcross.
Träningar i klubbens regi arrangeras för såväl motionären som tävlingscyklisten och ungdomsträningar för åldrarna 8 år och uppåt är en viktig del av verksamheten. Östersund CK har ett en blandning tävlingscyklister allt från elit till veteran som representerar klubben på nationella tävlingar.

Uppdaterad: 04 MAR 2018 21:29 Skribent: Webmaster

Postadress: