Gå till innehåll
Östersunds cykelklubb
Östersunds cykelklubb

Cykla och ha skoj, vinn en hoj!

Cykla och ha skoj, vinn en hoj!

Nu börjar det närma sig - det nya MTB-motionsloppet för hela familjen!

Anmäl dig här: https://simplesignup.se/event/203922-cykla-och-ha-skoj-vinn-en-hoj

Evenemanget är öppet för allmänheten, framförallt ungdomar och vuxna, och sker under Östersunds cykelfest denna sommar. Det är mountainbike som gäller med gemensam start, och start och mål sker på Östersunds skidstadion.

Bland de deltagare som kommer till start lottas det ut cyklar: en heldämpad mountainbike med 29" hjul och ram helt i kolfiber av märket Cube, modellen AMS Race Carbon. Till barn och ungdomar lottas det ut en mountainbike med 27,5" hjul och aluminiumram med framdämpning av märket Trek, modellen heter Marlin 7.

Klasser och distanser (samtliga motion):

  • Vuxna 20 km
  • Vuxna 10 km
  • Ungdomar 10 km
  • Barn 3 km
  • Elcykel 20 km
  • Elcykel 10 km

Bansträckningen baseras på den mountainbikebana som redan finns i terrängen norr om skidstadion och sträcker sig upp mot Torråsen. Banan är cirka 10 km lång och består huvudsakligen av skid- och löparspår. Banans karaktär är inte särskilt tekniskt utmanande men är avsedd för mountainbikecykling och innehåller vissa enklare hinder och ett och annat surhål.

Tidtagning sker med elektronisk hjälp som ger varje deltagare en individuell tid med god precision.

Utlottning av cyklarna sker på skidstadion i direkt anslutning till loppets slut, dock senast 16.00 och du behöver vara närvarande för att delta i lotteriet.

Du kan anmäla dig till loppet här Öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.. Efteranmälan kan ske på evenemangsdagen från kl 10.30 på plats i sekretariatet på skidstadion mot ett tillägg om 100 kr (totalt 300 kr). Genom att anmäla sig till loppet så godkänner man publicering i startlista och resultatlista.

På grund av tekniska begränsningar tillåter vi i år maximalt 500 deltagare.

Frågor om arrangemanget ställs via mail till Erik Albano, albanoerik (at) yahoo.se.

Eventuella överskott från loppet går till Östersunds cykelklubb.

Publicerad: 2023-06-07

Senast uppdaterad: 2023-06-07

Författare: Matt X. Richardson

Sponsorer